Csak próba oldal

MENÜ

Idén jubilálnak az egyesületek


Megjelenés dátuma: 2008. február 25. 04:28.00
Szerző: Bognár Máté

Székesfehérvár (bm) - Ismét Mihály János lett az idén 120 éves Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke - döntött a szervezet közgyűlése, ahol hárman részesültek Vida Pál-emlékdíjban.

Kiemelt feladatnak tekintjük idén is az önkéntes és létesítményi tűzoltók szakmai képzését, s a tűzvédelem területén tevékenyekdők munkájának összehangolását - mondta Mihály János ezredes, a szövetség elnöke a szervezet szombaton tartott tisztújító közgyűlésén. Az elmúlt négy évben 374 fő végzett 40 órás tanfolyamot, 27 pázmándi, pusztaszabolcsi és velencei önkéntes tűzoltót fakitermelői tanfolyamon képeztek ki. Az elnök felidézte a tavalyi vizes szereléses versenyeket is, melyeket Csókakőn, Rác-almáson, Polgárdiban s a tavaly 120 éves fennállását ünnepelt Gyúrón rendeztek mintegy ezer tűzoltó és hozzátartozóik részvétele mellett. A legmagasabb országos szövetségi elismerésben, a Gróf Széchenyi Ödön-díjban tavaly Géber Lajos, a Csákvár Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) parancsoka és Udvardi Sándor megyei szövetségi titkár részesült.

Idén Benkő József, a Csákberény ÖTE elnöke, Géber Lajos, a Csákvár ÖTE parancsnoka és Németh János, a dunaújvárosi papírgyári tűzoltóság szolgálatparancsnoka vehette át a Vida Pál-emlékdíjat a szövetség éves közgyűlésén, mely újabb négy évre Mihály Jánost válaszotta elnöknek. Udvardi Sándor titkár lett, s a megyei szövetség öt alelnökkel - Géber Lajos, Katczer László, Tóth László, Varga Ferenc, Völgyi Sándor - működik tovább.

Az idei év is bővelkedik programokban: Lajoskomáromban és Gyúrón 40 órás alaptanfolyam; Fehérváron április 26-án, Lajoskomáromban május 17-én, Vértesbogláron május 24-én kistérségi tűzoltóverseny lesz. Idén a Csákvár ÖTE 130, a Martonvásár ÖTE és a megyei szövetség 120, a Polgárdi ÖTE 115 éves fennállását ünnepli.

 

(Fejér Megyei Hírlap 2008. február 25-i számából, http://www.fmh.hu/szekesfehervar/20080225_iden_jubilalnak__az_egyesuletek)

 


Tisztelt Csákváriak!

Azért ragadtam tollat, mert a közelmúltban egy nagyon jó eseménynek voltam részese. A csákvári önkéntes tûzoltók és segítõik egy kitûnõ programot szerveztek az egyik hétvégén, melyen családjaik és még sokan részt vettek. Egy horgászversenyt szerveztek a pátkai horgásztavon. Mivel a bicskei tûzoltókkal nagyon jó a viszonyuk õk egy egész busznyi horgászni szeretõ hamutipróval érkeztek. Reggel 9 órától délután 2 óráig tartott a verseny. Hogy tarkítsák a versenyt, egy kis fõzést is szerveztek, mely babgulyás alakjában valósult meg. Egy kis mini büfét is létrehoztak, hogy a versenyzõk és résztvevõk olthassák szomjukat. A gyerekeknek rágcsálnivalót kínáltak. Mire a verseny véget ért a gulyás is elkészült. Egy jó ebéd után jött az eredményhirdetés, melyen különbözõ díjakat osztottak ki, felajánlásokból. Egy gyönyörû napsütéses szombaton ennél jobb programot nem is szervezhettek volna. Felnõttek és gyerekek egyaránt jól érezték magukat, és sikerekkel, élményekkel gazdagon térhettek haza. Gratulálok a szervezõknek és segítõiknek! Sajnos ritkák ezek az alkalmak de egy kis összefogás és sikerül megszervezni. Nekem nagyon tetszett, és legközelebb is elmegyek! Sok sikert a továbbiakban is!

Köszönettel: egy résztvevõ


 

Tisztelt Csákváriak!

Ezúton szeretnék egy kis élménybeszámolót tartani.
Mint köztudott minden évben zajlanak tûzoltóversenyek és viadalok. Az idei évben is így történt.
A tûzoltóverseny 2005. május 28-án volt Válon. Mint minden évben, az idén is indultak a csákvári önkéntes tûzoltók, egy felnõtt csapattal. Férfi raj kategóriában indultak - hozzá kell tenni, hogy a versenyen külön kategóriában indulnak a férfi-, nõi-, illetve az ifi rajok. Mintegy 30 csapat indult a versenyen. A csákvári csapat 7. helyezést ért el férfi raj kategóriában.
A tûzoltó viadalaz üllõi Dóra-Majorban zajlott. A csákváriak is indultak egy csapattal. Egy helyi vállalkozó segítségével csapatunk egy kisbusszal jutott el a verseny helyszínére. Ott a verseny szervezõi minden csapat számára biztosított sátrat és ágyat. A versenyzõknek csak hálózsákról kellett gondoskodni. Az étkezést a csákvári csapat úgy oldotta meg, hogy vittek nyersanyagot és bográcsban fõztek maguknak. Sõt... Még a székesfehérvári tûzoltókat is megvendégelték. A reggeli és a vacsora többnyire hidegélelem volt. Csapatunk pénteken indult, hogy idõben elfoglalhassák helyüket és megismekedhessenek a többi csapattal. Sok ismerõssel találkoztak, akik az elõzõ években is részt vettek a viadalon. Szerencsére az idõ is nagyon jó volt és a verseny nagyon jól sikerült. A Csákvári Önkéntes Tûzoltók - sok hivatásos csapatot is megverve - kilencedik helyezést értek el. 26 csapat indult a versenyen, ebbõl 14 önkéntes. Ezenkívül a csákvári csapat a legjobb Önkéntes Tûzoltóság címét is elnyerte. Ezek után ,bár megfáradtan, de annál nagyobb örömmel és élménnyekkel tértek haza.
Gratulálok nekik a szép eredményekhez. Sajnálom, hogy én magam nem lehettem ott végig a versenyen, de nagyon büszke vagyok rájuk!
És külön köszönet azoknak a vállakozóknak, akik segítségével tûzoltóink eljuthattak idáig.

Egy tûzoltó családtag


 

Asztali nézet